Opdracht project Amvest, Boompjes Rotterdam

Deger heeft de opdracht gekregen om voor opdrachtgever Amvest Residential Core Fund de kwaliteitswaarborging te verzorgen tijdens de bouw en oplevering van 342 appartementen aan de Boompjes in Rotterdam.

Over het project

Aan de Boompjes 60-68, onderdeel van het Rotterdamse Maritiem District, bouwt Cordeel twee prominente woontorens van 70 en 100 meter hoog. In totaal komen er 342 vrijesectorhuurwoningen met een woonoppervlak van 45 tot 155 m2. In de plint komt 834 m2 aan commerciële ruimte en de parkeergarage zal een innovatief mobiliteitsconcept voor e-auto’s en e-bikes herbergen.

Het dynamische Maritiem District is volop in ontwikkeling en belooft de bijzonderste locatie van Rotterdam te worden. De woontorens verrijzen pal aan de Maas en zijn ontworpen door Team V architecten met optimale woonkwaliteit als uitgangspunt. Door te kiezen voor twee slanke getrapte torens in plaats van één brede kolos, profiteren de woongebouwen achter de torens van een doorkijk naar de Maas. Bovendien zorgt het slimme ontwerp voor meer hoekwoningen, die ook nog eens een spectaculair uitzicht bieden op de Erasmusbrug, Willemsbrug en de Oude Haven.