Scope 12 – waarborging kwaliteit PV-panelen

Met de komst van de vele zonnestroominstallaties is SCIOS Scope 12 in het leven geroepen. De inspectie is op initiatief van het Verbond van Verzekeraars, Holland Solar en inspectiebedrijven (vanuit de brancheorganisaties iKeur en Techniek Nederland) ontwikkeld. Met de toename van het aantal zonnestroominstallaties en de magere kwaliteit van de installatiebedrijven, wordt de schadelast steeds groter.

De inspectie zal met name worden toegepast bij de grotere installaties en op alle soorten opstellingen van toepassing zijn: op dak, in-dak, op velden en op water. Maar de inspectie is bij installaties van elke grootte in te zetten, dus in principe ook bij woningen.

De Scope 12 inspectie mag alleen uitgevoerd worden door inspectiebedrijven met een geldig SCIOS certificaat dat is uitgegeven door geaccrediteerde Certificatie-instellingen (CI). Het overzicht van gecertificeerde scope 12 bedrijven is op de SCIOS-website beschikbaar.

De markt reageert op de komst van deze inspectie nog vrij huiverig en is bang gecontroleerd te worden op het leveren van de juiste kwaliteit. Wij zijn van mening dat als je goede kwaliteit en service levert, dit altijd terug te vinden is bij de (verplichte) keuringen. Heb je vragen over het laten uitvoeren van keuringen, inspecties of zaken met betrekking tot wet- en regelgeving? Neem dan contact met ons op. Soms is een telefoongesprek al genoeg om je weer verder op weg te helpen.

Lees het hele artikel over Scope 12 op Scios.nl