Innovatieve installatie bestrijdt droogte

Hoge kwaliteit bij de inzendingen van De Vernufteling 2021. Een van de inzendingen kwam van Royal HaskoningDHV, wie samen met Waterschapsbedrijf Limburg en SBE (Piping Machine – apparatenbouw) een installatie ontwikkelde dat afvalwater omzet in water dat schoon genoeg is voor de boeren om hun akkers mee te besproeien.

Foto: Royal HaskoningDHV

Deze ‘schoonwaterfabriek’ zuivert het afvalwater van gezinnen dat normaal gesproken wordt afgevoerd via de riolering naar een rioolzuiveringsinstallatie. Deze installatie reinigt het afvalwater tot bruikbaar water om gedurende delen van het jaar waar de droogte het hoogst is de boeren te ondersteunen. Nog een voordeel is dat de boer kunstmest bespaart voor zijn gewassen.

De installatie kan modulair opgebouwd worden uit bepaalde basisonderdelen. Hierdoor kan door middel van een basisontwerp de juiste grootte worden neergezet gebaseerd op de benodigde capaciteit.

Lees hier het hele artikel.

Tot en met 22 januari 2022 13:00 kan je op de website van NL Ingenieurs je stem uitbrengen op deze innovatieve oplossing.

Lees ook: